Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Grafike Vladimira Lalića

U Galeriji Savremene umetnosti Smederevo, 22. decembra u 19 sati otvara se izložba grafika mladog beogradskog umetnika, Vladimira Lalića. Izložba će trajati do 20. januara, 2010. godine.

 


"Izložba Vladimira Lalića je koncipovana tako da predstavi njegov dosadašnji rad u različitim tehnikama grafike, kao što su akvatinta, rezervaž, suva igla, linorez, linogravura, litografija i kombinacije pomenutih tehnika. U svim navedenim postupcima, mada sasvim raznorodnim, Lalić uspeva da očuva svoj prepoznatljivi crtački rukopis i to je nesumnjivo, ona nit koja povezuje, objedinjuje sve radove na izložbi."

Izvod iz teksta kataloga, Vera Horvat, istoričarka umetnosti


Vladimir Lalić je rođen 1983. godine u Beogradu. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2008. godine na odseku primenjena grafika u Ateljeu grafika i knjiga kod profesora Milice Vučković. Iste godine upisuje specijalizaciju na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu na odseku grafika. Od 2008. do 2009. radi kao demonstrator na FPU. Član ULUS-a od 1.1.2009. Izlagao na preko 25 grupnih izložbi i priredio tri samostalne izložbe u Kragujevcu, Banja Luci i Beogradu.


Dobitnik pohvale na Drugoj izložbi akta u Šapcu, 2008.

Dobitnik nagrade Narodnog fonda Mihajlo S. Petrov za najuspešniji studentski rad, grafički list, 2007.


 


Datum objavljivanja: 17.12.2009.