Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Grafike Jasmine Aleksić

U Galeriji Beogradske tvrđave u Stambol kapiji, na Gornjem gradu, u petak 20. februara 2009. godine u 18 časova, biće otvorena samostalna izložba Jasmine Aleksić, u okviru galerijske delatnosti JP Beogradska tvrđava. Posetioci će moći da pogledaju izložbu do 13. marta 2009. godine.

 


Jasmina Aleksić izložiće grafike u tehnici akvatinta u boji, inspirisanih kako stvarnim životom, tako i maštom, nadahnuta ličnostima iz bajki, mitova i legendi, koje su pažljivo povezane u jednu priču, od kojih svaka nosi simbol, poruku, a ne retko i tajnu.




Jasmina Aleksić je rođena 1962. godine u Odžacima. Diplomirala 1987. godine na Nastavničkom fakultetu u Nikšiću – odsek  likovno vaspitanje.  Član ULUS-a od 2004. godine. Bavila se pedagoškim radom u osnovnim i srednjim školama, a poslednjih godina živi i radi u Beogradu kao slobodni umetnik. Do sada je imala petnaest samostalnih izložbi, od kojih deset u inostranstvu. Izlagala je na više od šezdeset grupnih izložbi internacionalnog karaktera, kao i na mnogobrojnim grafičkim bijenalima i trijenalima u zemlji i inostranstvu.


Radno vreme Galerije je od 10 do 17 časova.


 


Datum objavljivanja: 17.02.2009.