Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Grafike i crteži Vladimira Lalića

U sredu, 16 februara u 19 sati u Galeriji SKC Novi Beograd, otvara se samostalna izložba grafika i crteža, autora Vladimira Lalića. Izložba traje do 28. februara.

 



Vladimir Lalić rođen je 1983. godine u Beogradu. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta u Beogradu 2008. godine na odseku grafika i grafika knjige u klasi Milice Vučković. Iste godine upisuje specializaciju na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu na odseku grafika koju završava 2010. godine pod mentorstvom profesora Nebojše Radojeva. Od 2008 radi kao stručno lice-demonstrator na FPU na odseku grafika. Član ULUS-a od 1.1.2009. Dobitnik nagrade Nagradnog Fonda Mihailo S. Petrov, za najuspešniji

studentski rad – grafički list, 2007.




"...Prostor u koji Lalić smešta svoje figure ne odlikuje se dubinom, uprkos tome što bi izrazita trodimenzionalnost figura mogla da gledaočevo očekivanje vodi u tom pravcu. Ali, one su oivičene kontrastnim, skoro potpuno apstraktnim, mada ne i ispražnjenim prostorom. Njega čine apstrahovani pejzaž, sveden na krajnje jednostavne, do neprepoznatljivosti sumirane površi, prostor protkan ili posut fragmentima oblika, ožiljcima, dekodiranim simbolima, runama – koje, kao i drugi (smišljeno) nečitljivi, designirani znaci, govore manje o prošlosti civilizacija, a više o ličnoj prošlosti autora, koja se kao eho provlači kroz sve njegove radove..."


Vera Horvat, istoričarka umetnosti


 



Datum objavljivanja: 14.02.2011.