Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Grafike i crteži Ljiljane Mićović

Samostalna izložba: Ljiljana Mićović – „Šta je bilo to će biti, šta se činilo to će se činiti, i nema ništa novo pod suncem." Galerija '73, Požeška 83a, 14. novembar u 19 časova do 26 novembra 2013. godine.


 


Samostalna izložba: Ljiljana Mićović – „Šta je bilo to će biti, šta se činilo to će se činiti, i nema ništa novo pod suncem."                                                     (Knjiga Propovednika 1,9-s.z.)

                                      

Ljiljana Mićović rođena je u Beogradu 1952. godine. Fakultet likovnih umetnosti i postdiplomske slikarske studije završila 1979. godine u klasi profesora Stojana Ćelića u Beogradu. Član ULUS-a od 1979. godine od kada samostalno i grupno izlaže. Živi u Beogradu.

U Galeriji’73 predstaviće se radovima velikih formata  različitih materijala. Radovi su odgovori na prethodne grafike i crteže, a bave se istraživanjima  umetnice na temu vremenskih uticaja na kvalitet i postojanost umetničkog dela.

„I šta sad? Pisati? Pričati o čemu?

O vremenu? Neumitnosti proticanja?

O kraju?

O tragu njegovom na nama ili o našem tragu na njemu?

O tkanju njegovom u kome smo, rođenjem svojim, šara postali? O jedinstvenosti svake šare? O sopstvenoj neponovljivosti i stalnom ponavljanju? Jer..."Šta je bilo to će biti, šta se činilo to će se činiti i nema ništa novo pod suncem! Ima li šta za šta bi ko rekao "Vidi, to je novo?” Već je bilo za vekove pre nas.

Da govorim o taštini? O tome kako mišljah da stvaram novo, a zapravo svako ''novo'' je već izrečena kretnja, reč  izgovorena...a ti je samo obnavljaš ili se na nju nadovezuješ, dopunjuješ  i .... to je dobro.

Ne zazirem od  tog ponavljanja, niti me plaši prepoznavanje prethodnika u meni, u linijama mojim, ni nekadašnja ja,  ne plaši me. Mirna sam i stojim pred Vama, čekajući...“   

( Ljiljana Mićović )



  Izložba će biti otvorena do 26. novembra 2013. godine.


 



Datum objavljivanja: 12.11.2013.