Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Grafike i crteži Ane Milosavljević

U Foajeu Kulturnog centra Pančeva od 10 - 19 marta, 2014. godine održava se samostalna izložba crteža i grafika autorke Ane Milosavljević.


 


U svom radu posvećena sam urbanim sadržajima. Za tematsko polazište mojih grafika i crteža se nameće lice Grada, koji kao obris, apstraktno sveden na dominantne površine, biva zapisan ubedljivo, ali na uzdržano ekspresivan način. Predstava „nekog neodredivog grada“, nastojanje da u svojoj umetnosti dostignem sugestiju „grada“ koji nije viđen, a ni izmišljen, nego kao da postoji negde u duboko potisnutom „kolektivnom snu“!  U susretu emocija, želja i fantazija, konkretni, realni oblici se povezuju, prožimaju i transformišu u apstraktne, tako da jedan zid, natpis, preplavljen emocijom, bojom, sa određene udaljenosti podseća na plan kretanja. I ti podaci u predstavama „grada“, apstraktni, na jedan inspirtivan i zavodljiv način, uvode posmatrača u svet mašte, imaginacije, potpune fantazije...



Ana Milosavljević rođena 1979. godine u Sokobanji,  živi i radi u Beogradu.  Magistrirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, smer  grafika u klasi prof.Zvonka Tilića. Diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, smer grafika u klasi prof. Zvonka Tilića. Član ULUS-a i Beogradskog Ex Libris Kruga.


 


 



Datum objavljivanja: 03.03.2014.