Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Grafičke komunikacije

GRAFIČKE KOMUNIKACIJE - Kolektivna izložba radova studenata Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu Autor projekta: van. prof. Anita Milić. Izlođbatraje do 25. decembra, 2020. godine, Srećna galerija SKC-a.


 


u virtuelnoj formi foto-albuma, preko http://www.facebook.com/comicsfest

www.skc.rs


Na Departmanu za Primenjene umetnosti, Fakulteta umetnosti u Nišu, izučava se predmet Grafičke komunikacije koji slušaju studenti III i I IV godine na osnovnim stidijama i studenti master studija. U okviru nastavnog plana ovog uže stručnog predmeta studenti stiču znanja i veštine iz oblasti grafičkog dizajna i kroz realizaciju zadataka ispoljavaju svoju nadarenost, angažovano kreativno razmišljanje i potkrepljuju spremnost za rešavanje konkretnih zadataka u savremenom dizajnu.



Kako je grafički dizajn interdisciplinarna delatnost, prepoznaje se kao sredstvo za različite oblike vizuelnog komuniciranja koja se kreće na relaciji kreacija – proizvodnja – tržište, za šta je potrebno, ne samo dar, već ulaganje u znanje i iskustvo koji se stiču upravo na studijama dizajna. A zadatak studenta kao budućeg profesionalca iz oblasti gafičkog dizajna, jeste kombinovanje vizuelnih i retoričkih elemenata u jednu koherentnu shvatljivu celinu koja ima kategoriju estetskog, s tim što nije vezan isključivo za estetski doživljaj.



Izloženi radovi studenata treće godine, dokaz su studiozne i kompleksne aktivnosti realizovane pod mentorstvom van. prof. Anite Milić i asiss. dr um. Miljane Radenković. Na predmetu Grafičke komunikacije studenti uče o brendiranju, kako da razrade idejni koncept određenog brenda, kako se predstavlja vizuelni identitet manifestacije i td. A deo toga prikazan je na izložbi. Pomenuti radovi svedoče o konstantnoj gladi studenata za samousavršavanjem u oblasti garfičkog dizajna i sposobnosti za rešavanje grafičkih problema u komercijalne svrhe.  



Na izložbi Grafičke komunikacije izlaže devet studenata:

Aleksandra Stanković, Andrijana Stanković, Helena Milošević, Kristina Đurđević, Marko Tomić, Mila Teokarević, Paulina Aleksić, Sara Popović i Teodora Nikolić.


 



Datum objavljivanja: 15.12.2020.