Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Grad okom kamere

Na konkursu Kulturnog centra Zrenajnina za umetničku fotografiju na temu "Grad okom kamere" prvu nagradu dobila je Zita Kiš za rad "Raspad sistema".

 


Na konkursu Kulturnog centra Zrenajnina za umetničku fotografiju na temu "Grad okom kamere" prvu nagradu dobila je Zita Kiš za rad "Raspad sistema". Druga nagrada pripala je  Zoranu Mojsinu ("Alone 2"), a treća Pavlu Taborošu ("Ispred nas"). Najbolju kolekciju  fotografija na konkurs poslao je Milan Marković. Druga i treća nagrada za kolekciju  pripale su Ivanu Staniću i Jovanu Njegoviću Drndaku.


Odluku je danas (8. decembar) saopštio žiri koji su cinili predsednik Branislav Brkic ( državni sekretar Ministarstva za telekomunikacije i informatičko društvo ),  AFIAP, MF FSS, i članovi Jasmina Tutorov, muzejski savetnik i likovni kritičar AICA i  Nada Panić istoričar umetnosti. Žiri je takođe pohvalio radove Željka Đurica, Branka  Jakovljevića, Branislava Stankovića, Vladana Tanaskovića i Božidara Vitasa.


Organizator će dodeliti tri novčane nagrade (15.000, 10.000 i 8.000 dinara) i posebnu  nagradu u vidu samostalane izložbe za najbolju kolekciju fotografija. Nagrađeni radovi,  uz još stotinak izabranih fotografija 64 autora, naći će se u salonu fotografije koji ce biti otvoren 20. decembra u Kultunrom centru Zrenjanina.


 


Datum objavljivanja: 08.12.2008.