Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Grad, kolaži Dane Marinković

U O3one-u od 21 - 26. jula mlada umetnica, Danica Dana Marinkovic (1986) predstavice beogradskoj publici najnovije radove radjene kombinovanom tehnikom na platnu. Bice prikazano petnaest radova, kolaža, razlicitih formata, koji predstavljaju grad, Pariz i sve ono što njega karakteiše i cini metropolom.


 


"Relacia Beograd - Pariz na kojoj do sada živim mi je velika inspiracija za stvaranje. Volim tehniku kolaža jer mi omogucava da budem kreativna i da se lako i sasvim sigurno likovno izražavam. Graficki dizajn je bio na neki na?in odgovor na moje likovno iskustvo, a multimedijalno opredeljenje je jako znacajno i zatvara krug moje umetnosti". Dana Marinkovic



Danica Marinkovic orijentisana je ka modernom i multimedijalnom pristupu, istražuje u razlicitim domenima grafickog dizajna i likovne umetnosti. Veci deo školovanja završila u Parizu, gde je diplomirala graficki dizajn i vizuelne komunikacije na francuskoj Akademiji primenjenih umetnosti Maryse Eloy. Ucestvovala je na brojnim studentskim salonima, a preko raznih konkursa je kolektivno izlagala i u francuskim galerijama.



Samostalne izložbe:

2007. samostalna izložba u Galerie Origines u Parizu, u okviru manifestacije Carré Rive Gauche.

2008. samostalna izložba u galeriji Artessepia, Pariz.

 

Kolektivne:

2008. Bienale moderne umetnosti, Pariz.

2008. Internacionalni Bienale plakata, Varšava.


 



Datum objavljivanja: 20.07.2008.