Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Goran Pečenović: Deskripcija postupaka

Promotivni plato Narodna Bašta, Pančevo - izložba skulptura i objekata autora, Goran Pečenović, "Deskripcija postupaka", 30. april, - 7. maj, 2018. Otvaranje izložbe 30. aprila u 19h.

 



 


Rođen 1964. godine u Pančevu. Naklonost prema dizajnu iskazao je u Školi za indurstijsko oblikovanje, na Odseku za industrijsko oblikovanje,  u Beogradu. U Zavodu za intelektualnu svojinu ima dva zaštićena modela kao moralni i fizički autor. Na Odseku slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu proširuje svoja interesovanja. Tu se razvila beskrajna oblast u istraživanju materijala i njihovih vrednosti u današnjem svetu. Posle trideset godina sagledavanja osobina i kombinacija različitih pristupa u tehničkom smislu, njihovoj praktičnoj primeni, ukazuje se na poetike u likovnoj umetnosti. U knjizi je to sve lepo i detaljno zabeleženo kroz stručnu deskripciju postupaka. Goranu nije problem da se izrazi na velikom formatu ali se sa razlogom  pronalazi u minijaturnoj formi koju detaljno gradi. On pravi drastičnu razliku u tretiranju između minijature i malog formata što i jeste prikazano na njegovim modelima.

Aktivnost u izlagačkom smislu je izražena u prvenstveno grupnom izlaganju. Dobitnik je nagrade za crtež i malu plastiku na Oktobarskom salonu Pančeva. Učesnik je nekoliko likovnih kolonija.



divcibare64@gmail.com


 



 


Datum objavljivanja: 25.04.2018.