Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Goran Mitić: Unutrašnji zapisi

Izložba „Unutarnji zapisi“ umetnika iz Niša Gorana Mitićabiće otvorena u sredu, 11. januara sa početkom u 19 sati u izložbenom prostoruKvArt BW, na drugom spratu tržnog centra Galerija.

 



 


Posetioci će imati priliku da vide Mitićeve radove nastale tokomprethodne tri godine.  Ovi apstraktni motivi, rađeni mahom kombinovanom tehnikom naplatnu, izraz su promišljanja i traženja sopstvenog likovnog jezikaautentičnog umetniku i istovremeno predstavljaju rezultat potrebe da se iskažu dubljemisli i osećanja  u vezi sa svetom u komnastaju. Prema rečima umetnika, „Poniranjem u sopstveni umetnički svet kao ipromatranjem sveta u kome živimo, pokušavam da zabeležim sve promene itransformacije nastale njihovom interakcijom. Stvoreni svet na slikama jesubjektivni doživljaj stvarnosti ali istovremeno i brana protiv nepravdi i zlakoje sve više nosi ovo naše vreme, u kojem čovečanstvo preti da uništi samosebe.“ U tom kreativnom procesu autor stvara apstraktne slike koje deluju kaospoj nežno razlivenih bojenih elemenata i hitrih, grubih poteza povučenih napapiru. Iako zamišljeni kao delovi nekoliko ciklusa, radovi su međusobnokonceptualno i idejno povezani. „Postavku izložbe čine radovi nastali uposlednjih nekoliko godina. Podeljeni u par ciklusa: „Parče slobodnog neba”,„Mesečina”, „Zalazak”, ali sa istom niti koja ih povezuje, da ako svako od nasnađe neko svoje „parče slobodnog neba” možda će i ovaj svet biti malo boljemesto za život.“, zaključuje Goran Mitić u propratnom tekstu izložbe.



Goran Mitić je rođen u Nišu 1989. godine. Diplomirao je naFakultetu likovnih umetnosti Univerziteta u Nišu na odseku za slikarstvo 2012.godine u klasi profesora mr. Katarine Đorđević. Master akademske studijezavršio 2013. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Nišu. Priredio je desetsamostalnih i učestvovao na preko sedamdeset grupnih izložbi u zemlji iinostranstvu. Član je ULUS-a.



Izložbu „Unutarnji zapisi“ organizuju Galerija ŠTAB iumetnička inicijativa KvArt BW. Izložba će biti otvorena do 21 januara 2023.godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulazna izložbu je slobodan.


 



Datum objavljivanja: 10.01.2023.