Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Goran Kukić: Odkameniti (Bez osvrtanja)

Foaje Kulturnog centra Pančeva Vojvode Živojina Mišića 4, Pančevo, Goran Kukić - Izložba fotografija ODKAMENITI (BEZ OSVRTANJA) od 6. do 30. novembra. Otvaranje: 6. novembar, u 19h.

 



 


Ove fotografije bi bilo pretenciozno nazvati pejzažima.

Namera mi je bila, prikazom surovosti kamenih masiva, dočarati i prikazati emocije, ogoljenost, nestabilnost, promenljivost, izazovnost, strah, ponos...

Sve ono što je svojstveno ljudima, ali često ne vidimo. Prolazimo i doživljavamo ih kao konstantu. Otuda i naziv ODKAMENJENI, ali kao i u životu – nema osvrtanja.

Goran Kukić





Goran Kukić je rođen  1956. godine u Sarajevu, gde je i diplomirao na Ekonomskom fakultetu. Godine 1980. postao je član Udruženja likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti i dizajnera Bosne i Hercegovine (ULUPUBIH), a samim tim i Udruženja Jugoslavije. Status slobodnog umetnika dobio je s 28 godina, najmlađi u bivšoj Jugoslaviji. Početkom rata u Sarajevu, 1992. godine, preselio se u Beograd, gde je iste godine primljen u Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS). Učesnik je 15 samostalnih izložbi, u okviru putujuće izložbe Putovanje tri objektiva sa svojim kolegama Tomislavom Peternekom i Igorom Mandićem, koje je izlagao u 28 mesta u Srbiji.





www.gorankukic.com


 



 


Datum objavljivanja: 31.10.2019.