Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Goethe u februaru

Goethe-Institu najavljuje veliki broj dešavanja koja vredi posetiti. Pored filmova tu su programi za decu, revija i promocija knjige.


 


Goethe-Instituta najvljuje učestvovanje u 9. međunarodnom festivalu arheološkog filma i to filmovima iz Nemačke. Filmske projekcije održaće se od 05 do 10.03.2008. u prostoru Narodnog muzeja Beograd, Trg republike 1a, ulaz iz Vasine. Pod sloganom Svi ljudi su slobodni i isti, Goethe-Instituta učestvovaće i na  55. Beogradskom festivalu Dokumentarnog i kratkometražnog filma. Filmovi gvore o ljudskim pravima, a prikazivaće se od 26. do  30.03.2008.

U okviru 55. Beogradskog festivala Dokumentarnog i kratkometražnog filma, a povodom 60 godina od proglašenja ljudskih prava, Goethe-Institut prikazuje nagrađene filmove sa konkursa fondacije "Sećanje, odgovornost i  budućnost"

Program institut nastavlja događanjem povodom svečanog otvaranja sale Goethe-Instituta i to modnom revijom. Revija je zakazana za 07.03.2008. u 19h. Na inicijativu Goethe-Instituta i u saradnji sa članovima EUNIC-Berlin organizuje se takmičenje širom Evrope za odsek mode na fakultetima i akademijama. U okviru promocije biće prikazana i izložba radova studenata Fakulteta primenjene umetnosti i dizajna.

Za  08.03.2008  u periodu od 12 do 14h zakazan je program za decu pod nazivom Deca crtaju – roditelji uče. Tog dana na raspolaganju je materijal za crtanje (voštane bojice i papir). Dobroj atmosferi doprineće dečije pesme na nemačkom jeziku. Dok deca crtaju, roditelji će imati mogućnost da se upoznaju sa osnovnim pojmovima u nemačkom jeziku.

Goethe za 8. mart u 20h najavljuje jazz koncert-veče sa Vilijem Johansonom Vili Johans - "Mr. Bebop" – je izuzetak među muzičarima, koji već godinama svojim improvizacijama oduševljava publiku. Trubač Marko Đorđević studirao je u Gracu i nastupa kao traženi solista, ali  i u različitim sastavima u Minhenu i Beogradu.

Povodom ponovnog otvaranja sale za manifestacije biblioteka izlaže od 10 do 13. marta, u periodu od 12-20h, nove knjige iz oblasti umetnosti, dizajna  i arhitekture u Nemačkoj.  Online –Katalog biblioteke  mozete pogledati na našem sajtu u rubrici  Znanje/ Biblioteka

Šest mladih filmskih režisera 10. marta u 19h, predstavljaju u svojim kratkim filmovima nov način pojmanja sebe. Troje od njih su u međuvremenu postali i svetske zvezde. Stefan Arsenijević dobitnik je zlatnog medveda u Berlinu 2003. za kratkometražni film i iste godine je nominovan za isti žanr za Oskara. Jasmila Žbanić dobitnica je Zlatnog medveda u Berlinu 2006. godine, Kristijan Mungiun dobitnik je Zlatne palme 2007. u Kanu.


 



Datum objavljivanja: 31.01.2008.