Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Godišnjak

28.februara 2008.godine u 13.00 časova održana je promocija GODIŠNJKA – stručne periodične publikacije Gradskog muzeja Sombor, program promocije prvi je u nizu obeležavanja 125 godina Gradskog muzeja Sombor.

 


 U okviru programa Branimir Mašulović, direktor Gradskog muzeja Sombor i glavni i odgovorni urednik predstavio je  javnosti ovaj vid izdavačke delatnosti i značaj redizajniranog izdanja Godišnjaka 2007/1.



Gospođa Vesna  Maricki Ostojić, ispred Sektora za zaštitu kulturne baštine  Ministarstva kulture Republike Srbije, takođe je stručnoj i naučnoj javnosti govorila o zanačajnom doprinosu projekata  Gradskog muzeja Sombor koji su  finansijski podržani   i  koji će tokom 2008.godine biti promovisani u okviru obeležavanja 125 godina  Gradskog muzeja Sombor.


Uredništvo Godišnjaka poziva da za broj 2 dostavite svoj prilog. Godišnjak  Gradskog muzeja, Sombor, je zbornik stručnih tekstova (studija, prikaza, ogleda, građe, komentara, kritika, osvrta, terenskih i drugih izveštaja i drugih stručnih tekstova) iz oblasti: arheologije, numizmatike, istorije, etnologije i antropologije, istorije umetnosti (likovne, primenjene i arhitekture), pedagogije, novih umetničkih medija, muzeologije, muzeografije i muzejske dokumentacije, konzervacije i zaštite muzejskih predmeta.


Godišnjak  se štampa u crno-beloj štampi ćirilicom / latinicom na srpskom jeziku (sa rezimeom na engleskom jeziku), na jeziku autora / na jednom od svetskih jezika (rezime na srpskom). Prijave radova se dostavljaju do25. IV 2008. godine sa naznačenom temom, ukoliko je moguće, obimom rada, brojem i vrstom ilustracija, a konačna verzija rada do 1. VI 2008.g. sekretaru uredništva (Gradski muzej, 25000 Sombor, Trg Republike 4).


 


 


 


Datum objavljivanja: 17.03.2008.