Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Godišnja izložba Šumatovačke

U sredu, 16. decembra 2020. u galeriji Gradske opštine Vračar (NJegoševa 77), biće otvorena Godišnja izložba radova polaznika umetničko-obrazovnih programa Centra za likovno obrazovanje - Šumatovačka.


 


Od osnivanja (1948.) do danas Šumatovačka zauzima važno mesto u likovnom obrazovanju mladih, ali i svih ostalih koji žele da se oprobaju u svetu umetnosti. Nakon sedamdeset godina rada,  zadržala je karakter obrazovne ustanove kulture grada Beograda, koja poklanja svoju pažnju i znanje polaznicima u oblasti likovnog stvaralaštva. Otvoreni smo, kako za one koji se pripremaju za upis na umetničko-obrazovne škole i fakultete, tako i za polaznike koji se umetnošću i kreativnim radom bave iz čistog hobija. Pored pružanja osnovnih znanja iz oblasti crtanja, vajanja, istorije umetnosti i širenja likovne kulture, danas naši polaznici mogu da rade i u oblasti grafike, mozaika, kaligrafije, ikonopisa, grafičkog dizajna, fotografije, digitalnog crtanja itd. Akcenat programa je jednako usmeren, kako na umetnost, tako i obrazovanje u domenu likovnih delatnosti. Šumatovačka je, iz godine u godinu, širila prostor delovanja i rada, svakodnevno negujući svoje polaznike kao važan deo sopstvenog postojanja i razvoja. Veliki broj naših polaznika, Šumatovačku doživljava kao svoj dom, u kome se aktivno radi i stvara dugi niz godina. Pored izlagačke delatnosti, i dalje nam je najvažniji deo koji obuhvata mentorski rad predavača, a sve u okviru naših profesionalnih ateljea.


Grupne izložbe u izlagačkoj praksi uglavnom predstavljaju spoj raznovrsnosti. Jedan i najvažniji imentelj, kao i ranijih godina, jeste činjenica da su autori polaznici Šumatovačke. Ovom izložbom su obuhvaćeni radovi polaznika sledećih umetničko-obrazovnih programa: Crtanje i slikanje u klasama Koče Ognjanovića i Milana Tepavca, Vajanje i crtanje u klasi Dunje Trutin, Grafika za decu i mlade u klasi Jelene Manić, Mozaik i Vizantijsko slikarstvo u klasi Aleksandra Pantića, Grafički dizajn i likovno oblikovanje u klasi Vanje Dodiga i Fotografija u klasi Ivana Petrovića...


Izložba je otvorena za posetioce svakog radnog dana, u okviru rada galerije, u skladu sa epidemiološkom situacijom do polovine januara 2021.



Dobrodošli ste da pogledate radove polaznika Šumatovačke 2019/2020.


 


 



Datum objavljivanja: 15.12.2020.