Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Godišnja izložba Šumatovačke

U petak 15. decembra 2017. od 19 časova, u galeriji opštine Vračar (NJegoševa 77), biće otvorena Godišnja izložba radova polaznika umetničko-obrazovnih programa Centra za likovno obrazovanje - Šumatovačka.

 



 


Od osnivanja (1948) sve do danas,  Centar za likovno obrazovanje ovim predstavljanjem  pruža mogućnost polaznicima da kritički  sagledaju svoj rad u javnom prostoru.  Prednost rada u Šumatovačkoj vodi ka otvorenosti  i interdisciplinarnosti.  Kao ustanova kulture dostupna je za sve zainteresovane, bez obzira na njihov  uzrast i predznanja iz likovnih disciplina.  U Šumatovačkoj polaznici stiču znanje o upotrebni najrazličitijih sredstava koja su danas dostupna u likovnom oblikovanju.   Bez obzira da li će nastaviti ili ne sa profesionalnim usavršavanjem u ovoj oblasti, svaki polaznik Šumatovačke poneće spoznaju umetničkog procesa, koji se saopštava kao formula, a otkriva kao tajna.



Ksenija Marinković, istoričarka umetnosti, iz predgovora kataloga "Umetnost se ne može naučiti"





Svako koga umetnost zanima i želi da se u njoj kroz liniju i crtež ostvari, ima priliku u okviru ateljea u Šumatovačkoj. Uz pomoć linije, naši polaznici imaju mogućnost da prođu kroz različite likovne tehnike u okviru programa crtanja, slikanja, vajanja, mozaika, grafike, kaligrafije, ikonopisa, fotografije, grafičkog dizajna i digitalnog crtanja. Vođeni svojim željama i interesovanjima, a usmeravani u najboljem stvaralačkom pravcu od strane predavača-umetnika, imaju sve uslove da realizuju svoje ideje kroz različite likovne tehnike ili otkriju neke nove, do sad neistražene, a opet važne za sve što ih interesuje. Kultura i ymetnost kao važan deo toga, osnova su koja svakom čoveku poboljšava i čini bogatijim život, pa tako, kao i linija u crtežu, ostavlja traga i postavlja osnove za sve drugo.



Danijela Rančić, stručni saradnik za program, iz predgovora kataloga "Olovka piše srcem"


 



 


Datum objavljivanja: 14.12.2017.