Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Godišnja izložba Dizajn sekcije

Godišnja izložba Dizajn sekcije, sreda, 11. decembar u 19h. Drugi deo tradicionalne godišnje izložbe Dizajn sekcije ULUPUDS-a ove godine predstavlja 40 radova umetnika udruženja.

 



 


Dizajn svakodnevnih stvari, od kataloga, knjiga, postera, logotipa, muzičkih omota, nameštaja do enterijera, nakita i garderobe mogu biti prenebregnute samo zato što se podrazumeva da postoje. Ovakve smotre gde se radovi izlažu van njihovog upotrebnog konteksta, podvlače njihovu umetničku vrednost i takođe daju opravdani legitimitet njihovim autorima kao pravim umetnicima.

Izložba je, kao i uvek, otvorena za učešće i članovima drugih sekcija, pa osim grafičkih i industrijskih dizajnera, prikazuje radove arhitekata, modnih kreatora, dizajnera nakita i slikara ilustratora. Radovi su selektovani prema opštem imperativu da budu dizajnerskog karaktera i da se uklapaju u savremene dizajn tendencije.

Novi oblici savremene komunikacije, osim što postavljaju temelj saradnje, čine i dobar metod provere i inspiracije čime omogućavaju da se podigne nivo, ali i odbrani plasman tog nivoa kod domaće klijentele. (B. Maksimović)


 



 


Datum objavljivanja: 09.12.2019.