Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Gloria Gamer,: Alone Out There

Projekat ''Sonjin septembar'' se nastavlja još jednom izložbom - austrijske autorke Glorie Gamer, dobitnice nagrade ''Sonja Savić'' iz 2022. godine.

 


 


Gloria Gamer će se čačanskoj publici i stručnoj javnosti predstaviti samostalnom izložbom - multimedijalnom prostornom instalacijom ''ALONE OUT THERE'' koja će biti ovorena u utorak, 12. septembra u 19 časova u Galeriji ''Risim''.



Nakon otvaranja izložbe, uslediće vođenje kroz izložbu i stvaralaštvo Glorie Gamer, kao i razgovor sa autorkom i publikom koji će voditi Jovan Marković, filmski kritičar iz Jugoslovenske kinoteke, čiji će se tekst takođe naći u katalogu manifestacije.


 




Glorija Gamer (1985, Linc, Austrija) je filmska rediteljka, scenarista i umetnica koja živi u Berlinu i Lincu. Studirala je filmsku režiju u Barseloni i filozofiju u Berlinu. Njeni filmovi su prikazani na međunarodnim filmskim festivalima, kao što su Atina Int. Film + Video Fest, 25 FPS-Int. Festival eksperimentalnog filma i videa Zagreb, Kortfilmfestival Leuven, Diagonale Festival austrijskog filma, L'Alternativa Film Festival Barselona ili Kurzfilmvoche Regensburg. Takođe, njeni radovi su izlagani i u galerijskim prostorima u kontekstu vizuelnih umetnosti, kao što je Ars Electronica Festival Linz, File Festival Sao Paolo, Muzej primenjene umetnosti MAK Beč, Salcburger Kunstverein, Steirischer Herbst i Fluca Austrijski paviljon u Plodivu, Bugarska.

Godine 2020. bila je deo Austrijskog rezidencijalnog programa Pixel, Bites & Film u organizaciji  ORFIII i austrijskog Ministarstva za umetnost, kulturu, državnu službu i sport.

Iste godine izabrana je za učesnicu scenarističke radionice na Kitzbuhel Film Festival.

Godine 2022. razvila je multimedijalni performans NO TRAVEL AGENCY naručen za potrebe projekta GO2025 - Evropska prestonica kulture Nova Gorica, Slovenija, zajedno sa umetnikom Simonom Vekertom. Godine 2022, njen kratki film I KADA SVETU DOĐE KRAJ, VOLEĆU TE, osvojio je 1. nagradu za eksperimentalni film na Athens Film + Video Fest (SAD), kao i nagradu Sonja Savić na festivalu Alternative film&video, Beograd (2022).


 


Datum objavljivanja: 11.09.2023.