Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Global Pop Pixel

Otvorena radionica "Global Pop Pixel" je deo većeg projekta "COLLECTING/flea market&АRТ“ (sakupljanje/buvljak&ART) koju organizuje Punkt za umetnički eksperiment, nezavisna umetnička asocijacija iz Beograda.

 


Radionica će se odvijati u Maloj galeriji ULUPUDS-a,  ulica Uzun Mirkova br. 12, Beograd u periodu od 26. oktobra do 01. novembra 2010. godine. Radionicu će pratiti izložba radova koja će trajati do 09. novembra 2010.

Ideja nam je da u radu radionice osnovni gradivni elementi „ponovne upotrebe materijala”, budu stara dugmad (koju većina žena skuplja "jer će, možda, jednom zatrebati").  Očekujemo zainteresovane sugrađane da nam se pridruže, da se zabave i oprobaju svoju kreativnost u oblikovanju novih i maštovitih predmeta od starih dugmadi.  Namera Punkta je da u rad radionice uključi i decu sa posebnim potrebam.


Cilj radionice je povezivanje građana i umetnika u proces zajedničkog kreiranja, sa svešću o recikliranju odbačenih i starih predmeta kao važnom i opravdanom načina razmišljanja u savremenom dizajnu. Istražujemo procese sakupljanja, čišćenja, selekcije-odabira, slaganja, izlaganja... u ceremonijama svakodnevnog-običnog života i objavi istih procesa u kreativnom činu u umetnosti.


U radionici učestvuju:


1. Ivana Podnar iz Zagreba, istoričarka umetnosti i umetnica

2. Tatjana Kovačević iz Sarajeva, dizajnerka, keramičarka

3. Umetnice "Žene s’ vezom" iz Beograda:

Nena Skoko

Dragana Marković

Milena Ristić

Lidija Vujović

Ivana Čemerikić

Ivana Mlađen

Ana Pavlović

Bojana Stamenković

Bojana Ristevski

Nataša Nebrigić

Elda Stanković


 


Datum objavljivanja: 22.10.2010.