Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

GENERATIVE WARP

Na izložbi studenata završne godine master studija Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, u Galeriji O3one, biće predstavljena 32 arhitektonsko-urbanistička projekta, na tri lokacije u Beogradu od 4. do 9. februara. Otvaranje je zakazano za 4.2. u 19h.


1.Lokacija – Prirodnjački muzej na Malom ratnom ostrvu

Predmetna lokacija je bila na Malom ratnom ostrvu, između šetališta Ušće i Velikog ratnog ostrva. Sagledivost iz različitih pravaca, neposredna blizina Muzeja savremene umetnosti, pristupačnost sa vode, atraktivnost prirodnog okruženja i blizina Velikog ratnog ostrva sa svojim bogatstvom flore i faune, čini ovu lokaciju stvorenom za ovakav muzej.

2.Lokacija – Savski trg

Budući da se očekuje izmeštanje železničkog saobraćaja, zadatak je išao u pravcu istraživanja predmetne lokacije i odgovarajućih mogućih novih sadržaja i urbanističkog koncepta. Na predmetnoj lokaciji se nudi mogućnost formiranja značajnog gradskog repera i urbanog toposa kroz sagledavanje značaja i potencijala mesta ispred stare želizničke stanice sa okolnim objektima.

3.Lokacija – Arhitektonski fakultet Vidin kapije na Kalemegdanu

Smeštanjem programa, odnosno teme izgradnje Arhitektonskog fakulteta u složeno, istorijsko i polemičko okruženje Kalemegdanskih bedema i Vidin kapije na Kalemegdanu, ima za cilj približavanje i uvođenje u praksi očekivanu i sve češću situaciju projektovanja u slojevitom istorijskom okruženju. Time je pitanje oblikovanja, forme, strukture i materijalizacije, odnosno složeno pitanje preispitivanje odnosa i stavova prema projektovanju i gradnji u kontekstu, stavljeno u prvi plan, ostavljajući svima blisku programsku postavku samo kao neophodan  i neodvojiv deo projektantskog procesa u kome egzistira i gde se sledi svet veze forme i funkcije.


 



Datum objavljivanja: 02.02.2008.