Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

GEM - novi broj

GLASNIK ETNOGRAFSKOG MUZEJA (GEM) je periodična naučno-stručna publikacija koju objavljuje Etnografski muzej u Beogradu jedanput godišnje.


 


GLASNIK ETNOGRAFSKOG MUZEJA (GEM) je periodična naučno-stručna publikacija koju objavljuje Etnografski muzej u Beogradu jedanput godišnje. U Glasniku se objavljuju naučni i stručni radovi iz sledećih oblasti:

- etnografska građa

- etnologija

- kulturna/socijalna antropologija

- istorija kulture

- muzeologija



U Glasniku se, osim toga, objavljuju i prikazi literature iz navedenih disciplina, bibliografije naučne i stručne literature, prikazi izložbi, izveštaji sa istraživanja i stručnih putovanja, hronike, saopštenja i komentari vezani za etnologiju, antropologiju i muzeologiju, naučne novosti. Redakcija se opredelila da 72. broj Glasnika usmeri na sledeće teme:



1.    Rasprava o savremenim etnološkim i antropološkim istraživanjima;

2.    Prošlost kao putujuća destinacija: kulturno-antropološko i istorijsko proučavanje tradicionalne narodne kulture u kontekstu kulturnog turizma;

3.    Muzejske mogućnosti  danas (etnološko-antropološki diskurs).



Kako je Glasnik otvorena naučno-stručna publikacija, zainteresovani autori mogu da objave i radove na druge teme, iz specifičnih oblasti kojima se bave, ali će redakcija prednost ipak dati radovima u okviru navedenih tema.



Pozivamo Vas da prijavite Vaš rad za 72. broj Glasnika Etnografskog muzeja.



Prijava rada treba da sadrži ime i prezime autora, naziv rada i apstrakt do 250 reči. U apstraktu treba sažeti suštinu problema koji će biti obrađen u radu. Prijave radova možete poslati na adresu redakcije:



Etnografski muzej u Beogradu

Redakcija GEM

Studentski trg 13

11000 Beograd



ili elektronskom poštom na adrese: marjanov@ptt.rs (dr Vesna Marjanović, urednik) ili svarog@isp.b92.net (Miloš Matić, sekretar redakcije). U prijavi treba navesti broj telefona ili e-mail adresu kako bi Redakcija mogla da Vas obavesti o odluci u vezi s objavljivanjem Vašeg rada.

Prijave radova poslati najkasnije do 15. avgusta 2007. godine. Radove koje redakcija prihvati za objavljivanje treba poslati do 1. novembra 2007. godine. Detaljno uputstvo autorima možete pronaći na Internet prezentaciji Etnografskog muzeja (www.etnomuzej.co.yu/s0104010.htm), kao i na poslednjim stranama 69, 70, 71. broja Glasnika. Iskreno se nadamo da će Vaš rad doprineti kvalitetu 72. broja Glasnika.



Redakcija GEM


 



Datum objavljivanja: 27.05.2008.