Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Gde su bili / Šta su radili

U nedelju, 22. maja u 19 sati u ciklusu tribina "Gde su bili / Šta su radili", u KC Reks, Jevrejska 16, gošća / domaćica biće Dušica Dražić.


 


Dušica Dražić: MANGELOS ISKUSTVO



Dušica Dražić je boravila u ISCP studiju u Njujorku (International Studios and Curatorial Program), u periodu oktobar-novembar 2010, kao dobitnica Nagrade "Dimitrije Bašičević - Mangelos". Govoriće o svojim iskustvima sa konkursima za "Mangelos" nagradu, kao i o samom boravku u ISCP studiju, a razgovor će upotpuniti fotografijama i pratećim pričama sa njujorškog asfalta.



Dušica Dražić (r. 1979. u Beogradu) je umetnica i nezavisna kustoskinja. Polje njenog interesovanja je uzajamno delovanje okoline i njenih stanovnika, kao i njihova nestabilnost. Ona traga za prostorima bez zakonitosti, prostorima nepravilnosti, razlika, fleksibilnosti i intuicije koji čine nevidljivi deo grada, ali koje određuju tragovi koje prolaznici ostavljaju za sobom. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2004. godine i magistrirala Umetnost javnog prostora i nove umetničke strategije na Bauhaus univerzitetu u Vajmaru 2006. Od 2006. Dušica Dražić je član grupe "usually4" zajedno sa Karolinom Freino, Semom Hopkinsom i Terezom Lucio. Skorije izložbe: 2011 - Razgovori u tišini (Conversations in Silence), Najrobi, Kenija; 2010: Zimska bašta (The Winter Garden), 51. Oktobarski Salon, Beograd; Kooperacija, ne korporacija (Cooperation, not Corporation), Umetnička laboratorijaInternational Test Site, Ritopek, Srbija; Ko ide? (Qui vive?) Drugi međunarodni bijenale mladih umetnika, Moskva; Mislim da smo ovde već bili (Looks Like We've Been Here Before), Contemporanea nagrada za mlade evropske umetnike u Studiju Tommaseo, Trstu, Italija i mnoge druge.



Program je realizovan u saradnji sa nezavisnom umetničkom asocijacijom Remont i umetničkom asocijacijom DEZ ORG



Datum objavljivanja: 20.05.2011.