Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Gde su bili / Šta su radili

Četvrtak, 22. april, 19 časova, Crna kuća, Novi Sad, "Gde su bili / Šta su radili", razgovor sa Gordanom Nikolić i Natašom Vujkov Organizacija Kulturni centar Rex, Bgd, i Centar za nove medije_kuda.org, NS


 


Zainteresovani za odlazak na ovaj razgovor u Novom Sadu mogu do srede u 16h da se jave na telefon 011 3284 534 kako bi se organizovao zajednički prevoz.



Nataša Vujkov je provela 3 meseca u Sofiji (Bugarska) u okviru rezidencijalnog programa 'Opening Our Closed Shops' realizovanog u saradnji umetničkih centara Istočne i Zapadne Evrope (Akademie Schloss Solitude, Štutgart; Centar za savremenu umetnost Ujazdowski Castle, Varsava; Jozsef Attila Circle, Budimpešta; InterSpace Media Art Centre, Sofija i Kuda.org, Novi Sad) uz podršku Allianz Cultural Foundation.



Tokom rada na dokumentarnoj video instalaciji imala je prilike da sarađuje sa lokalnim umetnicima, bliže upozna kulturno-umetničku scenu Sofije kao i trenutnu političku i društvenu klimu Bugarske.

http://www.allianz-kulturstiftung.de/en/projects/visual_arts/opening_our_closed_shops/index.html

http://www.akademie-solitude.de/710_een_principles.php

http://i-space.org

http://kuda.org



Gordana Nikolić je boravila u Bristolu (UK) tokom novembra i decembra 2009.godine. Njen rezidencijalni boravak pri Centru za savremenu umetnost Spike Island (Bristol) realizovan je u okviru internacionalnog programa za umetnike, kustose i pisce 'Accented Residency' koji je pokrenuo British Council. Tokom svog boravka imala je priliku da upozna lokalne umetničke i aktivističke inicijative iz Bristola, kao i da se uključi u svakodnevne aktivnosti i izučavanje određenih sport-art veština na brdu i u pecćnama neurbanizovanog dela grada zajedno sa nekim od protagonista Irational.org grupe, Hitom Bantingom (Heath Bunting), Vahidom Ramujkić i njihovim prijateljima.

http://www.accentedresidency.blogspot.com/

http://www.spike-island.org.uk/

http://www.irational.org/cgi-bin/front/front.pl


 


 



Datum objavljivanja: 20.04.2010.