Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Gde su bili / Šta su radili

U utorak, 23. februara u 19 časova u KC Reks, Jevrejska 16, u ciklusu tribina, "Gde su bili / Šta su radili", gošća će biti beogradska umetnica Vahida Ramujkić.

 


Vahida Ramujkić, umetnica iz Beograda, koja se bavi dokumentarnim vezom, pravljenjem suknji od kišobrana pokošenih posle kiše, pisanjem udžbenika za rešavanje birokratskih problema u EU, pravljenjem splavova od uličnih prepreka, pečenjem keramičkih činija od blata iz šume, heklanjem taburea od nagomilanih plastičnih kesa iz supermarketa sa heklicom ubranom sa grane, organizovanjem urbanih safarija, pravljenjem konopca od koprive, pored mnogih drugih stvari...


Provela je nekoliko godina radeći i izlažući u Barseloni a praktično živi i radi na relaciji: Barselona-Bristol - Beograd. Učestvovala je na preko trideset izložbi, festivala i konferencija o umetnosti i aktivizmu, mapiranju, identitetskim legislativnim procesima, granicama, procesima transformacije grada, društva i pojedinaca. Različita iskustva koja je prikupila na svojim putovanjima i u raznovrsnim produkcionim okruženjima iscrtavaju ličan, ali i opšti reljef evropskog pa i nešto šireg kulturnog prostora.


Izlaganje umetnice će biti ilustrovano obimnim i raznovrsnim vizuelnim materijalima.


Izložba Vahide Ramujkić i Dionisa Eskorse "Oluja i povratak kući i druge strašne priče za decu", realizovanoj po pričama Bojane Jelenić, može se videti u Galeriji Zvono (Visnjiceva br. 5), do četvrtka 25. februara.


 


 


Datum objavljivanja: 22.02.2010.