Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Gde su bili / Šta su radili

REX, Jevrejska 16, utorak, 16. decembar, 19 časova , ciklus tribina: "GDE SU BILI, ŠTA SU RADILI" Gošća/voditeljka: Radmila Joksimović

 


Radmila Joksimović, istoričarka umetnosti i studentkinja master programa Menadžment u kulturi i kulturna politika na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, bila je od oktobra 2007. do oktobra 2008. godine stipendista fondacije Robert Bosch u okviru programa Kulturmanager aus Mittel-und Osteuropa (Menadžer u kulturi iz Srednje i Istočne Evrope) i provela tih godinu dana živeći i radeći u Kelnu, kao saradnica Koelnischer Kunstverein  (asocijacije za savremenu umetnost). Tokom svog boravka u Nemackoj, bila je (ko-)kustoskinja i (ko-)organizatorka tri izložbe:

- Many Challenges Lie Ahead in the Near Future; Koelnischer Kunstverein, 22. avgust - 28. septembar 2008, Keln

- Still in Time, Kunstraum Blast, 19. septembar - 12. oktobar 2008, Keln

- where the east ends; Nassauischer Kunstverein, 6. septembar - 19. oktobar 2008, Vizbaden




Pored rada na pripremama i realizaciji ovih izložbi, Radmila Joksimović je učestvovala i na treninzima iz oblasti fundraising-a, menadžmenta u kulturi, programa za kulturu Evropske unije itd. U okviru prezentacije biće reči o održanim izložbama, o ovom programu, prijavljivanju, biranju institucije domaćina, saradnji sa kolegama i koleginicama s programa. Prodiskutovaće se i šta znači biti "menadžer/ka u kulturi iz Istočne Evrope" na boravku i stručnom usavršavanju u Nemačkoj.


 


Datum objavljivanja: 15.12.2008.