Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Gde su bili, Šta su radili

Subota, 14. oktobar, 18h Kulturni centar Rex, Jevrejska 16. Ciklus tribina: Gde su bili, Šta su radili, gost / domaćica Isidora Fićović.


 


Isidora Fićović, multimedijalni umetnik, magistar slikarstva, usavršava se u polju interdisciplinarnosti od 2012. do 2016. godine na master programu interaktivne umetnosti odseka Interfejs Kulture (Interface Cultures, Kunstuniversitӓt Linz) u Lincu, Austriji. U tom periodu odlazi na Erasmus razmenu (2013-2014) na Bilgi Univerzitet u Istanbul na odsek Vizuelna komunikacija dizajn (Visual Communication Design, VCD), gde skuplja određeni broj bodova (ECTS credits) za master; selektovana je od strane IC tima (Interface Cultures team) za studentsku razmenu i odlazi u Ogaki, Japan (2015-2016), gde na IAMAS-u (Institute for Advanced Media Arts and Sciences) radi deo istraživanja za pisanje master rada. Odbranila je master rad krajem maja 2016.godine (mentori: Christa Sommerer, Laurent Mignonneau, Martin Kaltenbrunner) pred IC timom i dobila diplomu MA (Master of Arts) Interfejs Kulture. Na prezentaciji će podeliti svoje iskustvo timskog rada u okviru master programa u Lincu, koji je rezultirao serijom izložbi, produkcijom novih interaktivnih radova, učešćem na festivalu Ars elektronika (takođe iskustvom PR rada u okviru festivala). Prezentacija će biti praćena foto/video dokumentacijom.




Program GDE SU BILIŠTASU RADILI, koji ove godine ulazi u četrnaestu godinu održavanja, deo je tribinskih i govornih programa Kulturnog centra Rex.


 



 


Datum objavljivanja: 14.10.2017.