Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

García de Marina: Nedovršena reč

García de Marina - Nedovršena reč/La Palabra Inacabada 2 – 28. april, otvaranje u 19h, Institut Servantes u Beogradu
.

 



 


Ovog pesnika svakodnevno privlači simbolika predmeta, nasumična veza elemenata koji na prvi pogled nemaju ništa zajedničko, sažimanje i suština.

 



’’García de Marina (Hihon, Španija, 1975). Predmet koristi kao sredstvo izražavanja od 2011. godine. Do sada je imao više samostalnih izložbi i učestvovao je na brojnim umetničkim događajima, kako u Španiji, tako i u inostranstvu.



Ovog pesnika svakodnevno privlači simbolika predmeta, nasumična veza elemenata koji na prvi pogled nemaju ništa zajedničko, sažimanje i suština. Njegovo stvaralaštvo se zasniva na intuiciji, idejama, nadrealnom i svetu snova i podsvesti.



Uoči otvaranja izložbe, sa početkom u 17:30 časova, Garsija de Marina će nam govoriti o svom stvaralačkom procesu. Razgovor će biti vođen na španskom jeziku uz prevod na srpski, a u ulozi moderatora naći će se David Pujado.’’



Ova izložba realizovana je u saradnji Instituto Cervantes de Belgrado i festivala Belgrade Photo Month, uz pomoć Pokrajinske vlade Kneževine Asturija i veliku podršku Acción Cultural Española, AC/E kroz PICE program za međunarodnu promociju španske kulture putem mobilizacije umetnika.


 



Datum objavljivanja: 01.04.2019.