Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Galerija Vladislav Maržik

Prva Ideja-ne-realizacija održana je 2003. godine u Gradskoj galeriji u Požegi. Sama izložba inicirana je potrebom da se podstakne dijalog i mapiraju maštovite ideje kroz utopističke, produkcijski zahtevne, ali i tehnički neizvodljive projekte.

 


Na izložbi su predstavljene 23 ideje/projekta u obliku teksta, skica, kompjuterskih i video animacija, maketa i sl ...

Ideja-(ne)-Realizacija 2 se prvenstveno bavi ispitivanjem odnosa društva prema umetničkoj produkciji, a predstavlja projekte koji postavljaju pitanja i provociraju diskusiju o različitim razlozima nemogućnosti realizacije.



Za razliku od prethodnog I(n)R, ovoga puta je težiste na idejama koje su realno mogle ili mogu da budu izvedene, ali su ostale zarobljene međuprostoru realizacije. Neke od njih zahtevaju širu podršku zajednice ili učešće većeg broja učesnika, druge su nastale prerano u odnosu na društvene okolnosti. Ima i onih koje postavljaju pitanja o kojima danas niko ne želi otvoreno da govori.

Autori:

Gradimir Aleksić, Mrđan Bajić, Bogomir Doringer, Nikola Džafo, Olga Jevrić, Sasa Marković Mikrob, Vladimir Perić, Radionica Vacuum Pack

kustosi:

Slađana Varagić, Ljubiša Simović, Darka Radosavljević Vasiljević. Izložba će se održati u REMONT galeriji, Makedonska 5, Beograd  tokom jula i avgusta 2008.


 


 


Datum objavljivanja: 13.05.2008.