Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Galerija SULUJ

Svojom prvom izložbom slika većih formata, ulje na platnu sa nazivom koji nas uvodi u temu pištolji i delovi pištolja, Vladimir Miladinović Beograd, 1981.g, iskazuje svoja zapažanja o mestu i vremenu u kom živimo.


 


"Stasao generacijski u vremenu najdublje krize, ratnih dešavanja, razaranja bivše zemlje, svedok porasta kriminala i slučajeva crnih hronika, ovaj dvadesetsedmogodišnjak sa diplomom FPU u Beogradu - odsek  zidnog slikarstva, posle niza grupnih nastupa ,odabrao je desetak najnovijih slika, za svoje prvo samostalno predstavljanje. Živi i radi u Beogradu.Saradnik je Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture i učestvovao je nekoliko godina na poslovima konzervacije i restauracije zidnog slikarstva.



Ovaj ciklus  slika Vladimira Miladinovića skreće pažnju  po jednostavnoj figuraciji i dramatici  sudara sirovih kontrastnih boja. Na prvi pogled , ove slike su bliske plakatskim, dizajnerskim rešenjima...moguće su asocijacije i na  strip,pa do  murala i grafita, na osnovu jednostavnosti linije i forme..."



za galeriju suluj, Ivona Rajačić Barandovski


 



Datum objavljivanja: 30.04.2008.