Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Galerija Haos

Konferencija za novinare u prostoru galerije HAOS u utorak, 16. decembra u 12 sati, a povodom dva od tri događaja koja slede do kraja ovog meseca u našem izložbenom prostoru.

 


U sredu, 17. decembra u 19 sati otvara se izložba studenata Fakulteta za umetnost i dizajn Univerziteta Megatrend u izboru jednog od njihovih profesora, Dušana B. Markovića. Izložbu će otvoriti dekan tog fakulteta, gospodin Miloš Šobajić. Za ovu priliku biće predstavljeni crteži i objekti 23 studenta različitih generacija, dakle sa svih godina (od I-IV) a tekst za katalog je napisala mlada istoričarka umetnosti i saradnica galerije Haos - Vladana Spaić.


Drugi povod je novoustanovljena nagrada za crtež.

Žiri za nagradu u sastavu: Vlada Veličković, Irina Subotić, Dušan Otašević, Mrđana Bajić i Borka Božović pregledaće u ponedeljak, 15. decembra  sve prispele konkursne dosijee za nagradu i saopštiti na pres konferenciji ishod svog glasanja tj. odluke. Konkurs za nagradu bio je otvoren do tog datuma.

Dodela prve Nagrade za crtež iz Fonda »Vlada Veličković«, vredne 500.000 dinara obaviće se u prostoru galerije Haos, upravo dok traje izložba crteža studenata sa gore pomenute akademije i to 20. decembra u 12 sati .


 


Datum objavljivanja: 12.12.2008.