Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Galerija Arte

Izložba Marije Dragojlović pod nazivom " Iz zbirke malih predmeta", održaće se od 2. do 30. juna, u Galeriji Arte, Svetogorska 29.


 


Da li predmeti u mraku rastu ili se smanjuju, da li se pomeraju i brzo vraćaju na mesto kad palimo svetlo i zašto ih čuvamo?



Odgovore možemo naći u umetničkim delima Marije Dragojlović u okviru izložbe pod nazivom "Iz zbirke malih predmeta". Na izložbi u Arte Galeriji posetioci će moći da vide sliku pod nazivom "Crna pudrijera sa srebrom" (186x186 cm, ulje, akrilik srebrni listići). Interesantno je da će naslikana pudrijera biti predstavljena i uživo u galeriji.



Na plazmama biće paralelno predstavljene druge slike, ali i naslikani predmeti. Izložba se održava od 3. do 30. juna u Arte Galeriji.



Marija Dragojlović (1950, Šabac) diplomirala je i magistrirala na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Radenka Miševića, a od 1985. predaje na tom fakultetu, na slikarskom odseku. Od 1977. izlagala je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.


 


 



Datum objavljivanja: 29.05.2008.