Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Frontiers In Retreat - Artists In Residence

Tokom septembra i početka oktobra u okviru međunarodnog projekta razmene umetnika "Frontiers in Retreat" boravili su finski umetnici Maria Naab i Janne Teeri.
U svojoj finalnoj prezentaciji u sredu 12. oktobra od 18h predstaviće radove i ideje koji su inspirisani boravkom u Srbiji, u Beogradu i Sirogojnu.


 


Tokom septembra i početka oktobra u okviru međunarodnog projekta razmene umetnika "Frontiers in Retreat" boravili su finski umetnici Maria Naab i Janne Teeri. Njihova umetnička praksa je eklektična, radovi su često efemerni, a zasnivaju se na interakciji umetnika sa svakodnevicom. Materijal sa kojim rade je često u društvu viđen kao višak, to su često materijalni tragovi ljudske delatnosti. Kompleksni krug njihovog umetničkog izraza predstavlja otkrivanje - prikupljanje - gomilanje - eksperimentisanje sa objektima - prezentacija i dokumentacija.



U svojoj finalnoj prezentaciji u sredu 12. oktobra od 18h predstaviće radove i ideje koji su inspirisani boravkom u Srbiji, u Beogradu i Sirogojnu. Podeliće sa nama svoje misli i dnevnik putovanja po Srbiji, fotografije i priče. Umetnički duo Nabbteeri će ove večeri prezentovani svoje aktuelne radove u nastanku, 3D animacije i kolaže. Takođe, verbalno i vizuelno će prikazati svoja ostala oktrića i pronalaske iz svog obilaska. Ideja prezentacije je da se na neformalan i deskriptivan način, kroz razgovor sa umetnicima, zaokruži njihov šest nedelja dug boravak.



Datum objavljivanja: 10.10.2016.