Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Frontiers in Retreat

U ponedeljak 27. novembra od 20 časova otvara se finalna izložba petogodišnjeg evropskog projekta Frontiers in Retreat, pod nazivom "Edge Effects / Serbia". KC Grad, Braće Krsmanović 4.

 



U Velikoj galeriji KC Grada u Beogradu predstavićemo multimedijalnu, internacionalnu, grupnu izložbu na kojoj predstavljamo umetnike koji su boravili u Srbiji u okviru projekta, ali i domaće umetnike, selektovane prema bliskosti teme kojima se njihova dela bave.


Tokom proteklih pet godina publika je imala priliku da prati rad gostujućih umetnika, a neki od njih predstavili su deo svog stvaralašta i u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu 2014. Mirko Nikolić, Joanes Simon-Perret, Quelic Berga Carreras, Sara Maria Kariranta, Nabb+Teeri, Carl Giffney, Company i Radhildur Ingadottir predstaviće svoje stvaralaštvo inspirisano ekologijom i održivim razvojem. Uz gostujuće, postavku će zaokružiti odabrani domaći umetnici, čija umetnička praksa dotiče temu ekologije kroz različite aspekte, od kritičkog i konceptualnog do dokumentarnog: Dušica Dražić, Vladimir Bjeličić, Tijana Radenković, Mina Piščević i Vjeko Sumić. 



Projekat Frontiers in Retreat realizuje se uz podršku EU programa za kulturu i podržan je od strane Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije.



Datum objavljivanja: 31.10.2017.