Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Fotografije studenata FPU

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda od 11. jula može se pogledati izložba
"Fotografija na FPU ‘08 "- Radovi studenata Ateljea fotografije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu . Izložba traje do 23. jula.


 


Već više godina Atelje fotografije na FPU u Beogradu redovno izlaže radove studenata iz protekle školske godine. Ovakva praksa se pokazala višestruko opravdanom i korisnom. Pre svega, izložba studentskih radova sa svih pet godina studija je stalno preispitivanje validnosti programa studiranja i potvrđivanja svrsishodnosti zadataka i vežbi koje rade. Iznoseći pred sud stručne javnosti rezultate zajedničkog rada studenata i profesora pokazujemo napor koji činimo da obrazujemo profesionalne fotografe koji će biti spremni da se uključe u sve procese rada gde su fotografija i foto dizajn od krucijalnog značaja. Takođe, ne manje značajna je i mogućnost da mladi umetnici fotografije sagledaju svoje rezultate u galerijskom prostoru sa mogućnošću kompariranja i procenjivanja svojih rezultata. Još jedna značajna uloga izlaganja i prezentacije studentskih radova je neposredna informacija budućih studentima šta naša škola nudi kao program studija i kakvi se rezultati postižu.



Ovogodišnja izložba ima i posebno svečarski karakter jer se uključuje u proslavu 60 godina Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Implementiranjem Bolonjskog procesa u organizaciju rada na Fakultetu stvoriće se nove pogodnosti za kreiranje još atraktivnijeg programa i aktivnijeg rada sa studentima što će se videti na sledećoj izložbi fotografija 2009. Nastavu fotografije na Katedri realizuju i vode: van.prof. Mitar Trninić i red. Prof. Branimir Karanović i docent Vladimir Tatarević, kao i stručni saradnik Dragoslav Mirković.



Prof. Branimir Karanović, umetnički direktor Galerije Artget i autor koncepcije izložbe


Portfolio Kulturni centar Beograda


 


 



Datum objavljivanja: 07.07.2008.