Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Fotografije Nevene Marković

U ponedeljak, 14. januara 2019. godine, u 19h u galeriji Bratselona otvara se samostalna izložba fotogravija Nevene Marković.

 



 


"Tako bih voleo kada bi svako od nas s vremena na vreme, zamirao od divljenja nad nečim jednostavnim, nečim pored čega prolazimo često i ne primećujući ga! Sve je divno oko nas, sve je neponovljivo čudesno, i potrebno mu je da ga čovek primeti, obrati pažnju. Sveti Jovan Kronštadski je ljubio cveće i govorio: LJubim ruku koja te stvorila! Sve je divno! Po čemu se razlikuje umetnik od onog koji nije umetnik? Umetnik - nije onaj ko ume da slika, umetnik je onaj koji ume da primeti lepotu sveta koji ga okružuje."



Otac Andrej Tkačov







Nevena (Isidora) Marković je rođena 1985. godine u Beogradu. Baveći se slikarstvom uz oca, ljubav prema fotoaparatu, trenucima i samoj fotografiji nikada nije bila skrivena. Fotoaparat joj postaje jedino oruđe za pisanje životnih priča.

Pored više izložbi kod nas i u svetu, otvorio se put i za prvu samostalnu.



Fotografije su nastale u manastirima Beočin, Svete Trojice (LJubovija) i Ribnica, Bogorodičnoj crkvi i Hramu Svetog Oca Nikolaja u Zemunu.



Izložba je posvećena proslavi 8 vekova autokefalnosti Srpske Pravoslavne Crkve.


 



Datum objavljivanja: 14.01.2019.