Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Fotografije na FPU '08

U Kulturnom centru Beograda u galeriji Artget, u petak, 11. jula u 20h biće otvorena izložba "Fotografija na FPU '08" na kojoj će biti izloženi radovi studenata Ateljea fotografije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Izložba će biti otvorena do 23. jula.


 


Atelje fotografije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu poslednje četiri godine organizuje godišnju izložbu radova studenata sa svih pet godina studija.


“Ova izložba studentskih radova je stalno preispitivanje validnosti programa studiranja i potvrđivanja svrsishodnosti zadataka i vežbi koje rade. Ne manje značajna je i mogućnost da mladi umetnici fotografije sagledaju svoje rezultate u galerijskom prostoru i uporede i procene svoje rezultate,” navodi profesor Branimir Karanović u tekstu kataloga.


Na ovogodišnjoj izložbi u galeriji Artget svoje radove će predstaviti tridesetdevet studenata koji su učili i radili zajedno sa svojim profesorima, Branimirom Karanovićem, Mitrom Trninićem, Vladimirom Tatarevićem i Dragoslavom Mirkovićem (stručni saradnik). Ove godine Fakultet primenjenih umentosti slavi šesdeset godina postojanja, a Atelje fotografije svoju četrdesetogodišnjicu.


Portfolio Kulturnog centra Beograda


 



Datum objavljivanja: 09.07.2008.