Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Fotografije Ivana Pančića

Narodni muzej Zrenjanin i NIP „Zrenjanin“ AD organizuju izložbu fotografija Ivana Pančića čije otvaranje će biti 31. oktobra u 19 časova, u Malom salonu.

 


Izložba je upriličena povodom 1. novembra, 56 – godišnjice  Lista "Zrenjanin" i 40 godina od objavljivanja prve potpisane fotografije Ivana Pančića u "Zrenjaninu".


Ivan Pančić je rođen u Velikom Bečkereku, današnjem Zrenjaninu, 1945. godine. Osnovnu i srednju školu je završio u Zrenjaninu. Živi i radi u Zrenjaninu.

Prvu potpisanu fotografiju u Listu "Zrenjanin" je objavio pre četiri decenije, 1968. godine. Umetničke fotografije je izlagao u više od 40 zemalja na svim kontinentima a nagrađivan je i pohvaljivan 15 puta. Imao je više stotina izložbi u našoj zemlji, gde je osvojio oko 200 nagrada i pohvala. Fotografije su mu objavljivane u brojnim novinama, časopisima, monografijama, knjigama, kalendarima, na flajerima i razglednicama.

Zaslužio je "Grand Prix" za sportsku fotografiju na velikoj YU izložbi u Tržiču, u Sloveniji, 1984. godine, kao i nagradu na Zagrebačkom salonu. Dobitnik je dve prve nagrade za novinsku fotografiju na konkursu revije "Zov", treće nagrade na konkursima "Zrenjanina", (1974)  i "Rada".  Više puta je nagrađivan na konkursima Foto kino revije i Re Foto-a.


Portfolio Narodni muzej Zrenjanin


 


Datum objavljivanja: 29.10.2008.