Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Fotografije Aleksandra Antića

Istaknuti likovni umetnik, Aleksandar Antić, predstaviće svoje fotografije na samostalnoj izložbi u galeriji “Stara kapetanija”, kao dobitnik nagrade publike na prošlogodišnjem Prolećnom salonu. Izložba se otvara u četvrtak 2. oktobra i traje do 16. oktobra 2008.

 


Autor će izložiti oko četrdeset fotografija koje zajedno sa multimedijalnim projekcijama prikazuju njegov specifičan odnos prema prirodi, pra stvaraocu. Fotografije su snimane analognim velikoformatnim aparatima, a realizovane vrhunskom fotografskom kolor tehnologijom “Cibachrome”. Pored velikog vizuelnog užitka koji daruje svojom izložbom, autor nas upućuje u drugi svet i način življenja suprotan gradskom svakodnevnom, sa porukom da treba koristiti svaku česticu datog nam vremena, biti otvoren i radoznalo otkrivati nepoznato u prirodi.


Aleksandar Antić je rođen 14.04.1953. godine u Novom Sadu. Apsolvent na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

Likovni umetnik fotografije, član ULUPUDS-a od 1979. godine, sve vreme u slobodnom statusu.  Dobitnik zvanja Istaknuti umetnik 2004. godine. Od 1980. godine radi izuzetno retku "Cibachrome"  tehnologiju za izradu kolor fotografija vrhunskog kvaliteta.Živi i radi u Zemunu, bavi se umetničkom fotografijom, elektronikom, audio-dizajnom i umetničkim oblikovanjem drveta.  35. godina neprekidno aktivan na umetničkoj sceni, dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja.




Samostalne izložbe:

1973. god. Galerija Studentski kulturni centar, Beograd

1976. god. Galerija Studentski kulturni centar, Beograd

1976. god. Atelje 212 "Likovne manifestacije u okviru X Bitefa", Beograd

1980. god. Galerija Grafički kolektiv, Beograd

1981. god. Galerija Pinki "Zemun koga više nema", Zemun

1981. god. Umetnička galerija "Rizah Štetić", Brčko

1995. god. Galerija Kulturnog centra Beograda


 


Datum objavljivanja: 18.09.2008.