Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Foto radionica

Projekat "Foto radionica" je fotografska radionica namenjena svim ljubiteljima fotografije, na kojoj će se učesnici kroz prilagođena predavanja i interaktivne vežbe upoznati sa osnovama fotografskog stvaralaštva. Četvrtak, 18. i petak, 19. oktobar od 18. do 21. Galerija SKC Novi Beograd.


 


Ciklus: U kontaktu sa stvaralačkim činom (prvi put u okviru udruženja "LUZIJA")

autorke programa: Bojana Pokrajac i Nataša Brkić

Projekat "Foto radionica" je fotografska radionica namenjena svim ljubiteljima fotografije, na kojoj će se učesnici kroz prilagođena predavanja i interaktivne vežbe upoznati sa osnovama fotografskog stvaralaštva.

 

U teoretskom delu upoznaćemo se sa fotografskim priborom i alatima, načinom na koji rade, modovima koji su ponuđeni na aparatu, tehnikama snimanja, kompozicijom. Zavirićemo malo i u obradu fotografije kroz digitalne mračne komore. U praktičnom delu učesnici će se upoznati sa svojim fotoaparatom (ili našim) i ostalom opremom koja je potrebna u fotografiji. Takođe u ovom delu učesnici će se oprobati u fotografskim zadacima kao što su recimo portret, radni portret i drugo. Nakon ovoga uslediće prezentovanje i interaktivno komentarisanje snimljenog materijala. Cilj ove radionice je upoznavanje i učenje osnovnih postupaka i principa u fotografiji, s naglaskom na digitalnu fotografiju. Radionica je besplatna i traje dva uzastopna dana po 3 časa (ukupno 6 sati).


„ILUZIJA“, udruženje filmskih animatora, osnovano je 2006. godine sa ciljem da edukacije one koji su vezani za filmsku animaciju i specijalne efekte, propagiranje domaćeg animiranog filma kod mladih, organizovanje seminara i kurseva. U tu svrhu udruženje je proizvelo nekoliko autorskih animiranih filmova koji se prikazuju po domaćim i stranim festivalima, TV stanicama i školama.



Projekat „Radionica animacije i animiranog filma“ za svrhu ima uvođenje polaznika u svet animacije, animiranog filma i filma generalno. Kroz predavanja različite primere i vežbe, pređeno gradivo biće osnove crtanja, klasične 2D animacije, osnove filma i filmskog jezika, 3D kompjuterske animacije. Radionica je besplatna i traje dva uzastopna dana po 3 časa (ukupno 6 sati). Da biste se prijavili na radionicu pošaljite mail na iluzija.org@gmail.com sa subjectom “Rezervacija za radionicu” i Vašim podacima:  ime, prezime, godina rođenja i kratkim rezimeom. Ako ste imali iskustva u oblasti stripa, animacije, crtanja ili posedujete svoje radove vezano za isto – pošaljite linkove ili ponesite radove sa sobom.



Opšti cilj projekta „radionica animacije i animiranog filma“ je povećati zainteresovanost polaznika za animaciju, dizajn i film generalno, stimulisati ih ka školama koje se bave ovom vrstom delatnosti. Sa ovom radionicom, polaznik dobija uvid u problematiku izrade reklama, filmova i sličnih projekata. Ovaj projekat je edukativne prirode. Ciljno je pre svega namenjen osobama od 16 do 33 godine radi stvaranja novih kadrova i budućih poslova. Animirani film uključuje oblasti crtanja, slikanja, dizajna, pripreme, opšteg znanja kompjutera i programiranja, psihologije, organizacije, režije, montaže, glume, kompozicije. Animatori moraju da imaju ritam, poznaju dramu, da stvaraju dramske likove, da znaju engleski jezik.

 



ILUZIJA udruženje filmskih animatora, osnovano je 2006. godine sa ciljem edukacije vezane za filmsku animaciju i specijalne efekte, propagiranje domaćeg animiranog filma kod mladih, organizovanje seminara i kurseva. U tu svrhu udruženje je proizvelo nekoliko autorskih animiranih filmova koje se prikazuju po domaćim i stranim festivalima, TV stanicama i školama.


 



Datum objavljivanja: 15.10.2012.