Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Fond Savremena deca

Pres konferencija u sredu, 15. u 12h u Magacinu u Kraljevića Marka 4, povodom objave o osnivanju novog Fonda za likovno obrazovanje nezbrinute
dece "Savremena deca" kao i otvaranja izložbe slika i objekata osnivača Fonda slikarke Jovane Tomanović.

 


Fond za nezbrinutu decu osniva se povodom unapređenja i osavremenjavanja pedagoške prakse, a konkretno radi realizacije likovnih radionica u domovima za nezbrinutu decu u Srbiji.


Izložba Jovane Tomanović "B.Fish - BeoRiba - Budi Riba" će svečano biti otvorena u četvrtak, 16. oktobra u 19.00 u Magacinu u Kraljevića Marka 4.


Jovana Tomanović izlaže svoju novu seriju radova u magacinu MKM, u gradu u kome se rodila, ljudima koje najviše voli, koji nisu imali priliku da budu direktno povezani sa njenim umetničkim radovima. Zato je B.Fish • BeoRiba • Budi Riba izložba koja prenosi ljubav i osećanja na jedan veoma čudan način, putem njenog direktnog iskustva ta energija je preneta na platno i prostor.


Jovana Tomanović rođena je u Beogradu, 15.8.1982. godine, radi i živi u Milanu, Italija. Diplomirala je slikarstrvo na akademiji lepih umetnosti u Milanu, Brera. Završila je postdiplomske studije u smeru skulpture na istom fakultetu.

Tokom svog umetničkog razvoja pomogli su joj pripreme kod slikara, Rubinova u Moskvi i Etele Merk u Beogradu.

U viša umetnička iskustva ulaze: Erasmus stipendija, 2004/2005 pri Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts, 14 rue Buonaparte, 75272 Paris. Artists Summer Workshops & Talks pri NYU, NewYork, 2006 Umetničke kolonije: Visegrad 2005, Ioannina 2006, Krf 2008 Član ULUSa od 2005e god. Stage UniCredit & Art, Milano, 2008 Od 1999. godine učesnik je i dobitnik raznih slikarskih konkursa, kao i više samostalnih i kolektivnih izložbi u inostranstvu.


Izložba traje do 24. oktobra


 


Datum objavljivanja: 14.10.2008.