Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Fluksni identitet

Izložba Fluksni identitet - Savremena umetnička scena Kanade u dijalogu sa umetnicima iz Srbije. Otvaranje: petak 1. novembar 2019. u 19h Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića Novi Sad, Vase Stajića 1.

 


Umetnici: The Two Gullivers (Flutura Preka & Besnik Haxhillari), Milutin Gubash, Sandra Brewster, Vessna Perunovich, Coco Guzman, Boja Vasic, Stuart Reid, Sadko Hadzihasanovic, Mileta Poštić, Sanja Latinović, Stevan Kojić, Dragan Vojvodić i diSTRUKTURA (Milica Milićević i Milan Bosnić).

Autorka projekta i kustoskinja: Svetlana Mladenov

Stručna saradnica projekta: Vessna Perunovich


U okviru projekta Fluksni identitet, umetnici će se fokusirati na temu identiteta shvaćenog u širem smislu, sa mnogo paralelnih slojeva, jer danas se identitet prepoznaje ne više kao singularan, već kao fragmentaran i razlomljen, fluidan i propustljiv. Identitet se neprekidno nalazi u procesu promena i transformacija. On će biti razmatran iz različitih polaznih percepcija: nacionalnih, etničkih, ličnih, rodnih, ekonomskih, kulturoloških, tehnoloških, socioloških, antropoloških, etnoloških, verskih, vizuelnih, profesionalnih, digitalnih, korporativnih, zvučnih, rodbinskih, socijalnih, vrednosnih i sl. Susret umetnika iz Kanade i Srbije biće ispunjen dinamičnim dijalozima u proširenom polju umetnosti. Njihove umetničke prakse će se realizovati kroz prostorne, multimedijalne i interaktivne instalacije, performans, video, fotografiju i digitalnu umetnost.

U Novom Sadu u toku postavke i otvaranja i lično će biti prisutni umetnici iz Kanade: The Two Gullivers (Flutura Preka & Besnik Haxhillari), Milutin Gubash, Sandra Brewster, Vessna Perunovich, Coco Guzman, Boja Vasic. Umetnički par The Two Gullivers na otvaranju izložbe Fluksni identitet/Flux identity/Identites

de flux će izvesti performans Prošlost, Sadašnjost, Budućnost.

Na otvaranju izložbe prisutne će pozdraviti G-din Vladislav Šešlija, v.d. direktor Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića. O izložbi će govoriti Svetlana Mladenov, kustoskinja, a izložbu će otvoriti Nj.E. Kati Čaba (Kati Csaba), ambasador Kanade. Posle novosadske publike izložbu će, sledeće godine imati priliku da vidi i publika u Skoplju (Severna Makedonija) u Nacionalnoj galeriji Severne Makedonije. Izložbi će se pridružiti i nekoliko makedonskih umetnika.


Produkcija: VISART, Novi Sad

Podrška: Ambasada Kanade




Saradnik: Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića, Novi Sad


Datum objavljivanja: 28.10.2019.