Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Fluks ispod nas / Kaluđerica

Predstavljanje mape postojeće kanalizacione mreže u Kaluđerici i razgovor sa inicijatorima i učesnicima izrade mape. Nedelja, 27. jun 2010. godine, od 12 do 19 sati, u ulici Kralja Petra I 12a, u prostorijama mesnog odbora Srpske napredne stranke

 


U okviru projekta FLUX ISPOD NAS, u Kaludjerici je tokom prosle godine započeta izrada mape postojeće kanalizacione mreže. Nakon prikupljanja i unošenja prve grupe podataka, sa naznačenim osnovnim tipovima mreže/mreža, zajedničkim konstrukcijskim rešenjima u pojedinim delovima naselja, nekim kritičnim tačkama itd., jedna radna mapa je postavljena u hol Mesne zajednice Kaluđerica, radi daljeg dopunjavanja podacima, kao i ispravljanja ili komentarisanja već postojećih. Novoizrađena verzija karte, sa unesenim podacima prikupljenim u Mesnoj zajednici, biće u nedelju postavljena u prostorije mesnog odbora SNS u Kaludjerici, radi daljeg unosa i komentarisanja podataka. Ovaj oblik saradnje na projektu moći će nadalje da ostvare mesni odbori svih stranaka koje deluju u Kaluđerici.

Osim što posredno markira faze u istoriji nastanka i razvoja naselja, mapa kanalizacione mreže pred gledaoce i javnost postavlja brojna pitanja iz oblasti prošlih i sadašnjih stambenih politika države i grada, distribucije društvenog bogatstva, teritorijalne restrikcije urbanog planiranja kao i za sva ta pitanja vezanog kulturološkog i ekonomskog pozicioniranja.

Inicijator i koordinator projekta: Nebojša Milikić

Umetnik moderator: Dragan Jovanović

Izrada mape: Nebojša Kitanović, Milan Zarić, Dragan Jovanović, Nebojša Milikić

Produkcijska podrska: Ljiljana Milovanović, Aleksandar Stojiljković

Organizacija i koordinacija prikupljanja i unosa podataka: Nebojša Kitanović, Milan Zarić, Nebojša Milikić

Promocija i PR: Tatjana Vasiljević

Organizacija i produkcija: Kulturni centar Rex uz podršku Sekretarijata za kulturu Skupstine grada Beograda.

Korisni linkovi:

http://www.kaludjerica.com/?p=190

http://www.rex.b92.net/flux02/kaludjerica01.html




Projekat Flux odvija se od 2001. godine kroz različite forme kulturne i umetničke produkcije, pripremljene ili nastale u okolnostima pretpostavljenim ili karakteristicnim za predgrađa Beograda. Zasnovan na ideji stvaranja i održavanja jednakih uslova za produkciju i prezentaciju savremenog umetničkog stvaralastva, tokom deset godina projekat Flux je evoluirao od prosirene distribucije već postojeće umetničke produkcije do generisanja stvaralačkih i prezentacijskih koncepata u različitim društvenim ili infrastrukturnim situacijama vezanim za beogradska predgrađa.


 


Datum objavljivanja: 25.06.2010.