Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

„Flowers and Arts“ u Jerusalimu

Kreativna radionica „Flowers and Arts" iz Beograda je dobila poziv od organizatora da uzme učešće na 33. "The International Arts and Crafts Fair", „Khutsot Hayotzer“, koji će se održati u Jerusalimu, Izrael, od 11. do 23. avgusta 2008. Tim povodom održaće se još jedno donatorsko veče.


 


Članovi radionice će po drugi put predstaviti Beograđanima radove koje će prikazati u Jerusalimu i zahvaliti se donatorima i sponzoru koji su omogućili ovaj projekat. Predstavljanje će se održati 27.07.2008 u „Srpskoj kafani“, u 19 sati. Prva je održana u ZMUC-u (Zemunski mali umetnički centar) 20.07.2008. Osim novih radova pripremljenih za izložbu u Izraelu gosti će moći da vide video zapise sa dosadašnjih izložbi radionice kao i još neke zanimljive stvari iz Beograda i Srbije koje će članovi radionice nositi sa sobom i pokušati da predstave  umetničko zanatstvo Srbije u što lepšem svetlu.


"The International Arts and Crafts Fair" se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Gradonačelnika Jerusalima i uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Izraela i  jedna je od najvećih turističkih atrakcija koja se održava u toku leta u Jerusalimu svake godine poslednjih trideset godina. Festival se održava na jednom od najlepših mesta u Jerusalimu koje se zove “Sultan’s Pool”, na 5000m2, u podnožju zidina Starog grada. Veliki broj rukotvoraca iz Izraela i celog sveta imaju prilike da izlože svoje originalne radove i pred mnogobrojnom publikom demonstriraju kreativni proces u različitim medijima, uključujući slikarstvo, skulpturu, metal, nakit, keramiku, tekstil, drvo, kožu…


 



Datum objavljivanja: 23.07.2008.