Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Flash and Stone - Edward Smith

Edward Lucie Smith, poznati britanski istoričar umetnosti, likovni kritičar, pisac, pesnik, predstavlja se beogradskoj publici serijama fotografija iz ciklusa "Flesh and Stone". Grafički kolektiv, od 1. do 13. decembra.

 


Edward Lucie Smith, poznati britanski istoričar umetnosti, likovni kritičar, pisac, pesnik, predstavlja se beogradskoj publici serijama fotografija iz ciklusa  "Flesh and Stone", fokusirajući se s jedne strane na homoerotski pogled na muško telo, a sa druge na prikazivanje detalja tela na skulpturama-aktovima isklesanim u kamenu. Intimne doživljaje zabeležene kamerom autor prenosi u širi diskurs borbe protiv cenzure, i za otvoreno i javno izražavanje, kako umetničkih, tako i seksualnih opredeljenja, i otkriva nam svu veličinu svoje stvaralačke ličnosti, velikog erudite sa istančanim umetničkim senzibilitetom.


Objavljuje pesme, a stvara i u oblasti umetničke fotografije koju je izlagao u Britaniji, Belgiji, Španiji, Francuskoj, Italiji, Nemačoj, Finskoj, Estoniji, Švedskoj, Rusiji, Grčkoj, Makedoniji, Sloveniji, Izraelu, Maleziji, Brazilu, Kanadi i Americi. Autor je značajnih knjiga o fenomenima savremene umetnosti - Movements in Art since 1945, Visual Arts of the 20th Century, A Dictionary of Art Terms and Art Today.  Rođen je 1933. Kingston, Jamajka, a od 1946. živi u Britaniji.


 


Datum objavljivanja: 25.11.2008.