Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Firenca za domaće umetnike

Opština Greve in Chianti (Firenca, Italija) poziva domaće autore koji imaju između 18 i 35 godina na studijsko putovanje u trajanju od mesec dana. Program je otvoren za mlade umetnike koji imaju inovativne projekte koji reflektuju humenistički, socijalni i ekonomski kontekst koji ih okružuje.


 


Stipendija se nudi za različite discipline: arhitekturu (arhitektonski i dizajn enterijera, pejzažna i gradska arhitektura), fotografiju, slikarstvo, skulpturu, keramiku i instalacije. Dobitnik stipendije dobiće 1000 EUR kao pokriće troškova. Stipendija takođe obezbeđuje i radni prostor (zajedno sa još nekolicinom umetnika) za period od 30 dana.


Tokom boravka u La Macina di San Cresci, Firenca, Italija, izabrani umetnik je obavezan da bar jednom održi neformalno predavanje o svom radu, otvoreno za publiku. Takođe, od umetnika se očekuje da pokloni jedno svoje delo koje je nastalo u toku stipendiranog boravka Opštini Greve in Chianti.


Rok prijave je 15.11. 2008. Sve informacije se mogu pronaći na njihovoj internet stranici www.chianticom.com ili mailom: info@chianticom.com.


 



Datum objavljivanja: 11.07.2008.