Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Fiona Sinđelić Stefanović: Na početku

U ponedeljak, 15. aprila u 19h. u SKC Beograd otvara se samostalna izloba radova autorke Fione Sinđelić Stefanović, pod nazivom, "Na početku".

 



 


Izložba „Na početku“ nije refleksija jednog stvaralaštva, nego nagoveštaj onoga što dolazi. Izložena dela kreirana su sa optimističnom vizijom koja umesto konvencija u dizajnu i produkciji, naglašavaju snagu i značaj individualnosti.

Prezentovana serija radova koji su definisali njen kick off na dizajn sceni, istovremeno predstavljaju jednostavnost, iskrenost i lepotu slobode stvaranja. Radovi su fokusirani na detalj, sa željom da se postigne čista, promišljena i prepoznatljiva forma.

U svetu industrijskog dizajna, stolica je neosporni tron mogućeg dostignuća i uglavnom je kruna dizajnerske karijere. Fiona na startu počinje sa, ni manje ni više, njenim neprikosnovenim veličanstvom: stolicom.

Nagoveštaj onoga što dolazi, novi početak i nedovršeni radovi prenose poruku da počeci nisu duž koja počinje i završava, nemaju svoj zaključak ili kraj, već se neprestano spontano ili namerno obnavljaju, imaju kružnu putanju i teraju na napredak.


Fiona Sinđelić Stefanović (Beograd, 1990) Neposredno nakon završenih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti, Fiona počinje da definiše beogradsku dizajn scenu, inspirisana minimalističkim funkcionalizmom i ikonskom pop-kulturom. Danas, njena dela čine celinu sa zanimljivim prostorima, galerijama, kulturnim centrima i muzejima u Evropi. Godine 2015. 150 primeraka njene stolice Morpha 1.0 izvedeno je za potrebe amfiteatra sakralnog objekta Kabbalah Center u Berlinu. Druga verzija stolice Morpha, 2017. godine našla se kao jedini komad nameštaja u prostoru muzeja za urbanu umetnost URBAN NATION u Berlinu. Član je ULUPUDS-a od 2019. godine.


 



Datum objavljivanja: 11.04.2019.