Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Filmovi umetnika - artRESOLUTION

Dvorana Kulturnog centra Beograda Kolarčeva 6. Filmovi umetnika - artRESOLUTION – razgovori, video i filmske projekcije. Petak,12. april od 12. do 22h. Ulaz slobodan


 


Posle decenije učešća u razvijanju projekta Međunarodni film umetnika / Artists Film International, koji je pokrenula galerija Vajtčapel iz Londona sa značajnijim muzejima i galerijama u svetu u oblasti produkcije filmova i videa čiji su autori umetnici, galerija Podroom KCB, koja u fokusu svog programa ima pokretne slike, u saradnji sa Kinetik Kolektivom organizuje jednodnevni program u Dvorani Kulturnog centra Beograda. Program se sastoji od video i filmskih projekcija i razgovora različitih formata na temu sagledavanja filma umetnika, njegovih pozicija u svetu kinematografije i savremene umetnosti kao i stvaranju video arhiva i radu sa njima uz osvrt na video produkciju u regionu.



U tom smislu, artRESOLUTION je širi okvir u kome se nastoji na sagledavanju različitih aspekata pokretne slike, kao i platforma za proširenje pojma istorije i prakse savremene umetničke produkcije u ovoj oblasti. Unutar medijskih formata, stepen vidljivosti detalja u analognoj i digitalnoj slici tzv.rezolucija, konkretna je opsesija epohe zasićene masovnom upotrebom i brzim razvojem nove tehnologije, dok artRESOLUTION poziva na promišljanje posledica i uticaja razvoja tehnologije na umetničku praksu.



Poseban deo programa i prostora foajea biće posvećen najmlađim posetiocima, za koje će biti priređen program animiranih filmova odabran delimično i iz Kolekcije Oktobarski salon.


Autorke programa: Zorana Đaković Minniti, koordinatorka programa galerije Podroom i Milica Lapčević, novinarka i umetnica (Artteror/Kinetik Kolektiv)


 



Datum objavljivanja: 09.04.2019.