Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Film priča džez

Dvorana klulturnog centar ovog vikenda svim ljubiteljima džeza nudi dva filma, "Ledi peva džez" i "Žene orkestra". Filmovi se prikazuju u okviru pratećeg programa muzičkog festivala "Decembar peva džez". Ulaz za sve zainteresovane je besplatan.

 


U okviru pratećeg programa muzičkog festivala "Decembar peva džez" svi posetioci DKC-a moće će besplatno da prisustvuju projekcija dva filma o istoriji džeza. Prateći program festivala pod nazivom "Džez na filmu" nudi dva filma iz američke produkcije, "Ledi peva bluz" i "Žene orkestra".


 

"Ledi peva bluz je biografski film o životu džez pevačice Bili Holidej koja je umrla u 44. godini, na vrhuncu karijere, zbog uzimanja droge. Ovaj film snimljen je 1972. godine, možete ga pogledati u subotu, 22.12.2007. godine u 12h.


 

"Žene orkestra" snimljen je 1942. godine. Priča se vrti oko ljubavnog trougla između muzičara benda, njegove devojke koju treba da oženi i bivše devojke, pevačiice benda. Medjutim, cela ova priča je u drugom planu, jer je sve podredjeno muzici.


 

Filmski program DKC-a se nastavlja od ponedeljka, 24.12. filmom "Koliko me voliš" u terminima od 17,19 i 21h. U ovom francusko-italijanskom filmu, koji je režirao Bertrand Blier, glavne uloge tumače Monika Beluči i Žerar Depardje.


 


 


Datum objavljivanja: 20.12.2007.