Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Figuracija - ulje na platnu

Vesna Lukić otvara 1. septembra magistarsku izložbu u Galeriji FLU, Knez Mihailova 53. Izložba pod nazivom "Figuracija - ulje na platnu", može se pogledati do 11. septembra.

 


Magistarska izložba Vesne Lukić "Figuracija- ulje na platnu" predstavljena je kroz seriju od 6 slika velikog formata.


Uz tri portreta, koji jasno odgovaraju temi, prisutne su i tri slike koje nastoje vizuelno predstaviti osnovnu misao izložbe, da je ideja slike figura stanja umetnika, ili, da slika figurira kreativni čin. Opštost naziva, odnosno, uslovna širina teme, ostavlja prostor za promišljanje mogućih pozicija uljane slike, kao medija koji u svoj diskurs odmah uključuje istorijske implikacije, u savremenoj umetničkoj praksi. Time autorka nastavlja svoja ispitivanja materije uljane slike, započeta još na osnovnim studijama. 


Vesna Lukić je Rođena  23. avgusta 1979. godine u Beogradu. Diplomirala je na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 2004. god., u klasi profesora Slobodana Roksandića. Magistarske studije prati kod istog profesora. Član je ULUS-a od 2005. god. i NAR-a od 1997. god. Kao stipendista francuske vlade bila je na tromesečnom stažu na Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts u Parizu. 


Samostalne izložbe: Centar za proučavanje kulturnog razvoja, Beograd, 2005. god. Galerija Distrikt (sa Milanom Damljanovićem i Selenom Junačkov), Beograd, 2007. god.


 


Datum objavljivanja: 20.08.2008.