Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Figura kroz misao

Ovog četvrtka, 29. novembra u 19h u Kući kralja Petra I (Vase Pelagića 40) u Beogradu biće svečano otvorena izložba sa nazivom „Figura kroz misao“ koja spaja tri savremene vizuelne umetnice, Nataliju Miladinović, Jovanu Jarebicu i Unu Nikolić.


 


Kako piše autorka teksta istoričarka umetnosti  Biljana Jotić: „Tema izložbe „Figura kroz misao“ predstavljena je kroz vizuelne manifestacije figuralne pojavnosti, a širi koncept je u sadržaju koji nose uobličene forme pojedinačne misli. U procesu oblikovanja tematske celine možemo spoznati susret tri umetnička sopstva“.

Pozivamo vas da nađete i sami celinu u različitostima umetničkih izraza. Kako kaže Biljana Jotić, autorka teksta, u pristupu fotografiji kao kompoziciji slikarski uklopljenih elemenata je prepoznatljivost naturalističkog umetničkog izraza u fotografiji Natalije Miladinović , estetizovana fotografija zabeležene sirove energije čiste i trenutne emocije je eksperiment misaonog procesa Jovane Jarebice, dok je specifičnost likovnog izraza Une Nikolić u otvorenoj emociji izraženoj kroz simbol prepuštenoj imaginarnom.

Izložbu možete pogledati do 8. decembra.


O autorima:


Natalija Miladinović rođena je 1988. godine u Beogradu. Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku primenjenog slikarstva. Svoju umetnost prikazuje u formi slikarstva, crteža, fotografije i skulpture. Uspešno stvara u svakoj od disciplina gde brojne izložbe potvrđuju njenu posvećenost i multitalentovanost. Ipak, slikarstvo i fotografija su dva umetnička izraza koja su joj najbliža i u okviru kojih ispoljava svoj pun potencijal.

Članica je ULUS-a od 2017. Živi i radi u Beogradu. Izlaže od 2009. godine u zemlji i inostranstvu i do sada je učestvovala na  više samostalnih  i  preko četrdeset grupnih izložbi u Srbiji, Francuskoj, Belgiji, Hrvatskoj, Kipru, Japanu, Bosni i Hercegovini.

2018. godine Natalija svojim radom, slikom predstavlja Srbiju na izložbi Women in Art for Peace, iza koje stoji Europe’s Art. Izložbe su održane u Savetu Evrope u Strazburu i zgradi odbora regija u Briselu, izložba nastavlja da putuje dalje.


Jovana Jarebica rođena 1986. u Beogradu. Diplomirala i magistrirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Primenjeno slikarstvo. Fotografija joj je jednako bitna, kao i slikarstvo, kojom se takmičila još u osnovno školskim danima i osvajala prva mesta na republičkim takmičenjima. Kroz ceo život se ta dva umetnička pravca prožimaju i upotpunjuju.

Tako iza sebe ima dosta grupnih i nekoliko samostalnih izložbi u okviru slikarstva i fotografije. Izlagala je u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Japanu.

Jedan je od učesnika prvog slikarskog simpozijuma u Skoplju u Makedoniji.



Una Nikolić rođena je 1988. godine u Beogradu. Nakon Srednje škole za dizajn upisala je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. Diplomirala je i magistrirala 2012. godine na odseku Primenjeno slikarstvo. Bila je profesor likovne kulture i estetike. Redovni je član likovnih kolonija i umetničkih radionica. Izlagala je na grupnim i samostalnim izložbama u Beogradu i Parizu.


 



 


Datum objavljivanja: 26.11.2018.