Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Festival Touch Me

Peto izdanje Touch Me Festivala nosi naziv Nevidljivo koje nas okružuje i tako implicira skrivene događaje, pojave i fenomene van ljudskih perceptivnih mogućnosti.


 


6. - 18.10.2017., međunarodna izložba i performansi, Pogon Jedinstvo

7.10.2017., simpozij, Zagrebački plesni centar

14.10.2017., radionice, Klub Močvara


Drage kolegice  i dragi kolege,inovativno prožimanje znanosti, umjetnosti i tehnologije okosnica je međunarodnog festivala Touch Me koji se od 2005. održava svake tri godine u organizaciji udruge KONTEJNER iz Zagreba.



Peto izdanje Touch Me Festivala nosi naziv Nevidljivo koje nas okružuje i tako implicira skrivene događaje, pojave i fenomene van ljudskih perceptivnih mogućnosti. Među najintrigantnije takve pojave spada tamna tvar – tajanstvena supstanca koja sačinjava većinu materije svemira. Nevidljivo koje nas okružuje promišlja tamnu tvar kao metaforu i simbol ljudskih granica te ograničenosti percepcije, znanja i doživljaja stvarnosti.



Festival će biti realiziran kroz međunarodnu izložbu, simpozij te performanse i to u periodu od 6. do 18. listopada u Pogonu Jedinstvo i Zagrebačkome plesnom centru.



Kako bismo Vam predstavili ovo izdanje Touch Me Festivala, ali i pobliže Vas upoznali sa radovima i umjetnicima te sa kustosicom Mónicom Bello, voditeljicom programa Arts at CERN, Europske organizacije za nuklearna istraživanja u Ženevi, ovim Vas putem pozivamo na konferenciju za predstavnike medija kao i stručno vodstvo kroz izložbu, u četvrtak, 5. listopada u 11 sati u Pogonu Jedinstvo.



Na pressici i vodstvu sudjelovat će Olga Majcen Linn (Kontejner), Mónica Bello, kustosica izložbe, inače voditeljica programa Arts at CERN, Jelena Matičić (Kontejner) te umjetnici Martin Howse (UK), Vanessa Lorenzo (ES/CH), Kerstin Ergenzinger (DE), MOON aka Martina Zelenika (HR), Filip Borelli (HR), Iva Ćurić (HR), Ana Sladetić (HR), Yunchul Kim (KR), Ale de la Puente (MX), Alfonso Borragan (ES).



Na pressici će biti predstavljen i projekt Future DiverCities čije će se aktivnosti održato usporedno s festivalom. Ovaj će događaj biti jedinstvena prilika za razgovore s autorima radova i/ili kustosicama.



Ovim Vas putem pozivamo da nam se pridužite te prvi zavirite i iskusite ovo izdanje Touch Me Festivala.



Datum objavljivanja: 02.10.2017.